Acordă-ȚI 30 de minute!

Standard

Eu sunt de părere că oamenii se îndreaptă către un drum greșit din cauza lipsei de răbdare. Reușitele apar după un timp încărcat cu emoție, rabdare, ambiție, multă muncă și… un strop de noroc. Bill Gates nu a devenit milionar peste noapte, Madonna nu a obținut succesul bătând din degete, iar David Beckham nu a fost născut fotbalist superstar.

Am constatat că unele persoane nu se deranjează absolut deloc, ca nu fac nici măcar un singur lucru pentru a îmbunătăți sau a schimba ceva în activitatea lor. Aceste persoane așteaptă ca lumea să se schimbe pentru ei în loc ca ei să se adapteze la lumea din jur, iar apoi, când constată că nu se poate așa ceva, se simt frustrați deoarece sunt blocați într-o groapă din care se chinuie din răsputeri să iasă.

Astăzi vin la tine cu o nouă teorie: teoria jumătății de oră.

Am auzit de această teorie acum puțin timp, de la un prieten, iar apoi m-am documentat să aflu mai multe despre aceasta. Și mi-a plăcut în special pentru că este foarte ușor să o integrezi în viața ta. Ideea principală a acestei teorii este ca tu să faci un lucru mic,o activitate scurtă, timp de jumătate de oră, astfel încât să ți se îmbunătățească toată activitatea din viața de zi cu zi. Sună logic, nu? Ai fi surprins să afli câți oameni spun că este logic, dar de fapt ei nu fac nimic din ceea ce ar fi logic să facă.

Acest timp propus poate însemna jumătate de oră pe zi pentru lectură. Procedând la fel în fiecare zi, vei vedea că la finalul unui an ai acumulat informații din 24 de cărți. (există, din păcate, persoane care nu citesc acest numar de cărți nici în 10 ani). Ai să observi că 30 de minute pe zi de lectură iti vor îmbunătăți vocabularul, cultura generală și viteza de citire, iar tu vei avea numai de câștigat!

Poți studia în această jumătate de oră o limba nouă sau o materie nouă, iar acest lucru va echivala la sfârșitul anului cu 6 săptămâni de curs complet. Sau poți face orice altceva în această jumătate de oră, ceva ce îți place, ce iti este util, ce te interesează cu adevărat. Făcând acest lucru zilnic, vei fi la curent cu tot ceea ce este nou în lume, în domeniul care te interesează, în orice altceva care oferă o cultura generală vastă.

Ideea este că, alocând un timp atât de mic în fiecare zi pentru o activitate aleasă de tine, nu vei avea ocazia să te plictisești ci să dorești mai mult și mai mult, iar peste ceva timp, 1 an de exemplu, așa cum am mai spus, vei culege roade bogate!

Cum o jumătate de oră pe zi iti poate îmbunătăți inteligența?

1. Alege ceva ce ti-ai dorit mereu să faci sau ceva ce vrei să aprofundezi.

2. Planifică ca această jumătate de ora să fie dimineața când mintea ta este deschisă să “înghită” cât mai mult, sau un timp mort, decât să pierzi timpul, mai bine te alegi cu ceva folositor.

3. După câteva luni de activitate, oferă-ti un feedback asupra la ceea ce ai învățat ca să iti reîmprospătezi memoria. Vei fi surprins ce progrese ai facut!

4. Ideal ar fi să nu pierzi în nici o zi această jumătate de ora, însă dacă totuși te-ai abătut de la drum, nu este niciodată timpul pierdut să reiai. Important este să iti dorești.

5. Ai rabdare! Nu te aștepta la rezultate peste noapte. Este nevoie de timp pentru a construi o noua abilitate.

Te-ai gândit deja ce vei face în această jumătate de oră?

Lasă un comentariu