Urmărești creșterea productivității?

Standard

Mă bucur că te afli aici pentru a căuta diverse sfaturi, trucuri, idei cu privire la modul în care iti poți gestiona activitatea și mai ales, cum iti poți crește productivitatea din viața de zi cu zi. Lucrurile pe care le cauți pot varia în funcție de așteptările pe care le ai de la afacerea ta sau de schimbările pe care vrei să le obții pentru stilul tau de viață.

Înainte de a te scufunda în informațiile de aici, iti cer să privești mai adânc în mintea ta, dincolo de motivele care există la suprafață. De fapt, adresează-ti unele dintre cele mai mari întrebări legate de productivitatea ta, în scopul de a obține cele mai eficiente răspunsuri despre cum poți obține mai mult din ceea ce ti se oferă.

Importanța acestor întrebări legate de productivitate constă tocmai în răspunsurile pe care ti le oferi. Acestea nu sunt despre lucruri mici, ci despre cum vrei tu să conduci viața, ca un întreg.

Iată și cele mai importante întrebări despre productivitate…

1. Pentru ce ești tu productiv?

Oare ce anume trebuie să faci atunci când ti se cere să fii mai productiv? De ce oare ti se cere acest lucru? Asta nu înseamnă că trebuie să faci neapărat o activitate intensă..însă de cele mai multe ori se ajunge la acest lucru. Poate fi vorba despre un obiectiv la care trebuie să ajungi într-un mod mult mai eficient și eficace, chiar dacă nu-ti face o deosebită plăcere să practici o anumită activitate.

E ca și cum ai încerca să fii din ce în ce mai eficient la locul de muncă făcând ceva nu-ti face deloc plăcere. Prin urmare, pentru a fi productiv și a crește constant această productivitate, trebuie să descoperi exact lucrul/activitatea la care ești cu adevărat priceput și iti place. Odată ce ai stabilit acest aspect și este totul clar în mintea ta, poți trece mai departe, să iti oferi următoarele răspunsuri.

2. Pentru cine ești tu productiv?

Ei bine, cititorule, persoana pentru care e musai să fii productiv și eficient ești tu și numai tu! Și nu ar trebui să te gândești prea mult la acest răspuns, deoarece dacă prima persoană pentru care ești productiv nu ești tu, atunci înseamnă că ai scăpat ceva din vedere. Să iti spun și de ce! Odată ce încerci să fii productiv pentru o altă persoană, efortul pe care îl depui nu va avea un impact de lungă durată, se va baza în principal pe ceea ce nu vrei și nu iti place să faci.

E important să pui în prim plan activitatea la care te pricepi, să obții productivitatea pentru tine, pentru că altfel, dacă vei încerca să obții o productivitate mai mare pentru altcineva, acea persoană nu va ști niciodată care este forța ta și de ceea ce ești cu adevărat capabil.

3. Când anume ești tu productiv?

Hai să vedem..Te gândești la productivitate pe termen lung sau doar încerci să fie mai bine de la o zi la alta? În nici un caz nu sugerez faptul că sarcinile zilnice nu sunt importante, ci faptul că este în avantajul tau să iti creezi un plan pe termen lung dacă ai ca obiectiv principal creșterea productivității. Este ca și cum ai conduce o mașină și privești departe, tocmai pentru a reacționa corect atunci când în cale se ivește ceva neașteptat. Asigură-te că privești mult mai departe de “mâine” și așa vei face față cu brio la obstacolele care vor ieși în drum.

4. De ce ești tu productiv?

Pentru că iti dorești să ajungi la nivelul de sus, să obții o promovare? Pentru că vrei o viața familială mai bună? Cumva pentru ambele? Aceasta este probabil cea mai importantă întrebare deoarece are multiple răspunsuri.

Este vorba de un echilibru delicat acela pe care trebuie să-l dobâdești însă ,dacă ești onest cu tine însuți și iti asumi toate riscurile necesare, vei reuși să aliniezi balanța. De asemena, această acțiune are cea mai mare contribuție în creșterea productivității tale.

5. După fiecare dintre aceste răspunsuri, urmărește să-ti răspunzi și la marea întrebare: Cum se poate..să obții această productivitate? Doar câteva răspunsuri sincere la aceste întrebări vor da startul la schimbarea lucrurilor în mai bine și bineînțeles la o productivitate mai mare.

De asta te afli aici, nu-i așa?

Lasă un comentariu