ÎȚI place cum gândești?

Standard

Ce înseamnă de fapt să gandești înafara limitelor? Pentru unii această expresie pare mai mult o afacere, iar pentru alții un clișeu. Asta înseamnă de fapt abordarea diferitelor situații și probleme din moduri noi, inovatoare. Astfel, ai posibilitatea să TE gândești la o problemă pe care vrei să o rezolvi dintr-un mod diferit, altfel decât o făceai de obicei. În mod ironic asta reprezintă un clișeu să gândești o situație clișeistică în moduri care nu reprezintă un clișeu.

Aud din ce în ce mai des expresia ”gândește înafara limitelor TALE”, dar ce înseamnă de fapt acest lucru și cum putem face asta? Cum ne putem dezvolta capacitatea de a gândi în alte moduri situații cu care ne-am confruntat deja și pe care le-am gândit într-un alt mod, de a privi lucrurile într-o altă manieră decât cea obișnuită?

În continuare ÎȚI voi împărtăși câteva moduri despre cum ai putea realiza acest lucru și să TE dezvolți dincolo de limitele TALE normale, să-ȚI pui în valoare talente de care nici măcar nu aveai habar.

1.Învață din alte domenii

Mergi la o bibliotecă și ia-ți cărți care TE atrag dar și din alte domenii decât cele de interes. Dezvoltă-ȚI cultura generală și astfel vei putea să gândești situațiile cu care TE întâlnești în viața de zi cu zi și din alte perspective. Astfel, vei putea găsi cu ușurință și legături între domeniul TĂU de activitate și alte domenii și, cine știe, poate fi chiar începutul unor noi parteneriate sau unei afaceri proprii.

2.Află mai multe despre o altă religie

Poți face lucrul acesta tot cu ajutorul cărților, internetului dar și prin intermediul unor persoane pe care le cunoști și aparțin altor religii. Învață de la ele, analizează-le în profunzime și schimbă impresii cu ele. Asta TE va ajuta să ÎȚI dezvolți flexiilitatea mentala, cu care toți suntem înzestrați, dar puțini o avem activă, puțini o folosim la adevărata valoare.

3.Participă la cursuri

Înscrie-TE la cursuri care TE atrag, noi pentru TINE și învață atât noțiunile predate acolo, cât și de la oamenii cu care intri în contact. Schimburile de experiență TE ajută de asemenea să TE dezvolți. Poți începe prin participarea la cursuri ușoare, din domenii mai vaste de interes, iar ulterior TE poți întegra foarte ușor la cursuri exclusivite, care nu sunt pentru toată lumea. Orice început poate părea dificil, important este să ÎȚI dorești și vei reuși.

4.Citește un roman cu al cărui gen nu ești deloc familiarizat

Ai să observi în primul rând că nu vei înțelege nimic, tocmai de aceea este necesar să îl citești de mai multe ori, până când vei ajunge în stadiul de a-i fi descoperit adevărata valoare, esența acelei cărți și mai ales, cum TE poate ajuta acel roman pe TINE. Analizează, de asemenea și autorul care a scris acel roman, iar apoi culege cărți scrise de același autor, sau de același gen, chiar dacă sunt alți autori. Cluburile de lectură ÎȚI vor fi de mare folos în această acțiune.

5.Scrie o poezie

În timp ce multe din situațiile cu care intri zilnic în contact se bazează pe activarea logicului în gândire, poezia ÎȚI va da ocazia să activezi și emisfera dreaptă, să pui în mișcare expresivitatea de care dai dovadă. Poezia TA nu trebuie să fie în stilul marilor poeți, să urmărești ceva anume de la ea, ci să ÎȚI pună în valoar și alte limite ale gândirii TALE, cu care nu TE-ai mai întâlnit până acum.

Mai mult, pune-ți ambiția și citește o carte pe săptămână! Crezi că este greu? Măcar încearcă și ai să vezi! Dar TE asigur că, dacă la început ȚI se va părea puțin mai dificil, ulterior vei găsi timpul necesar pentru această minunată activitate. Este metoda cea mai de preț pentru a-ȚI dezvolta cultura generala dar și vocabularul..

Aștept cu mare, mare drag să îmi lași o recomandare de carte în secțiunea de comentarii!

Lasă un comentariu