Trucuri de la oameni celebri!

Standard

Astazi ti-am pregatit cateva trucuri pentru a avea o productivitatea mai mare, sa fii mai eficient decat pana acum. Si cine anume ne-ar putea oferi cele mai bune idei in acest sens decat oamenii care au deja un mare succes si se afla in varful piramidei.

De la scriitori..

1.Fii dependent de notite. Asa a procedat Vladimir Nabokov inainte de a transcrie finalul manuscrisului. Acest lucru l-a ajutat sa isi puna idei in ordine si sa ofere cea mai buna parte a manuscrisului.

2.Poti mai lent, dar constant. Autorul Stephen King  scrie in fiecare 10 pagini, chiar si de sarbatori. Astfel, a reusit sa fie unul dintre cei mai prolifici autori si sa aiba un numar constant de volume scoase pe piata.

3.Cine se trezeste de dimineata departe ajunge! Asa au procedat si Mary Higgins Clark si Sylvia Plath, care obisnuiau sa se trezeasca de la ora 5 dimineata pentru a scrie. Procedau in acest mod pentru ca la ora 8 isi incepeau programul de lucru normal si scriau in paralel. Astfel au reusit sa vanda trei romane de succes.

De la oameni de afaceri si antreprenori..

1.Fii impulsiv. Daca ai o idee buna, in afaceri trebuie sa avanseze foarte rapid punerea in practica a acelei idei, pentru ca in acest mediu de afaceri concurenta e acerba. Asa a procedat si Bill Gates, care, atunci cand gasea o idee foarte buna, imediat actiona si o punea in practica.

2.Lucreaza mai multe ore acum, pentru a te bucura din plin de rezultate mai tarziu! Ben Franklin a fost cunoscut pentru numarul mare de ore lucrare peste program, astfel el reusind sa isi puna pe picioare afacerea. El a avut de asemenea, o rutina de intrebari pe care si le adresa in fiecare zi: la 5 dimineata cand se trezea, se intreba ”Ce o sa fac eu bun astazi?” iar seara tarziu, inainte de culcare isi adresa intrebarea ”Eu ce am facut bun astazi?”

De la ganditori si artisti..

1.Lucreaza la extreme. De parerea asta este arhitectul Bernard Tschumi care spune ca nu-i place sa amane un lucru si ca el poate lucra ori sub presiune, ori dupa weekend sau vacanta cand ajunge sa isi goleasca creierul de tot ceea ce il macina.

2.Forteaza-te sa ramai concentrat. Pentru a ramane focusat pe munca pe care o avea de facut, oratorul grec Demostene se forta sa nu paraseasca domiciliul pentru a putea lucra mai mult. Cum facea acest lucru? Isi taia parul in asa hal incat simtea ca nu poate iesi in lume astfel. La fel proceda si Victor Hugo care ii ordona valetului sau sa ii ascunda toate hainele ca sa nu aiba cu ce iesi din casa.

3.Stai cu ochii pe concurenta. Henrik Ibsen lucreaza cel mai eficient atunci cand are in fata ochilor concurenta. Astfel, in biroul sau de lucru, aceasta si-a pus pe peretele din fata acelui birou un portret cu rivalul sau, dramaturgul August Strindberg si sustine ca e cea mai eficienta modalitate ca sa-i mearga treburile.

Lasă un comentariu